Hinnoittelumme muuttuu 1.9.2019

Syyskuun alussa voimaan tuleva uusi kuluttajansuojalaki (KSL) rajoittaa kulutusluotoista perittäviä korkoja ja muita kuluja. Esimerkiksi luoton nimelliskorko saa olla jatkossa korkeintaan 20 %. Laki koskee 1.9.2019 alkaen solmittavia luottosopimuksia ja luoton korotuksia.

Syyskuun alussa voimaan tulevan kuluttajansuojalain päätavoitteena on vähentää ylivelkaantumista ja suojella kuluttajaa kohtuuttomilta koroilta ja kuluilta. Nordea Rahoituksen kulutusluottotuotteisiin muutokset ovat vähäisiä ja näkyvät lähinnä tuotteidemme hinnoittelurakenteessa. 

Uusi hinnoittelu tulee voimaan 1.9.2019 alkaen tehtäviin kulutusluottosopimuksiin. Aiemmin myönnettyjä luottoja muutos ei koske. 

Kysymyksiä ja vastauksia lakimuutoksesta

Mitä Nordea Rahoituksen luottoja muutos koskee?

Nordea Rahoituksen tuotteista lakimuutos koskee kulutusluottoja ja luottokortteja, joita ovat:  

Mitä lakimuutos tarkoittaa?

Lakimuutos vaikuttaa kulutusluottojen hinnoitteluun mm. seuraavasti:

1. Luoton korot. Luotoille on säädetty korkokatto, joka on 20 %. Tämä tarkoittaa sitä, että luoton vuotuinen nimelliskorko saa enintään olla 20 %. Nimelliskorko on luoton marginaali + viitekorko. Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi luotosta veloitettavat muut mahdolliset kulut.

2. Luoton kulut. Luottoihin sovelletaan myös kulukattoa, joka määrittää kuinka paljon luottokustannuksia luotosta voidaan veloittaa. 

3. Luoton maksuajan pidennys. Mikäli alkuperäistä takaisinmaksuaikaa pidennetään, voidaan muutoksista veloittaa enintään 20 euroa vuodessa. Tämä lainkohta koskee myös aiemmin myönnettyjä luottoja ja osamaksurahoitusta.  

Pitääkö minun tehdä jotain muutoksen johdosta?

Ei, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Uudet hinnat tulevat automaattisesti voimaan 1.9.2019 alkaen solmituille uusille kulutusluotoille (koskee myös luottorajan korotuksia). 

Mikä on nimelliskorko?

Luoton nimelliskorko on lainasta perittävä korko. Se muodostuu luotonantajan veloittamasta marginaalikorosta ja siihen lisättävästä markkinakorosta.