Lähimaksaminen

Kortissa olevalla lähimaksuominaisuudella voit maksaa alle 25 euron suuruisia ostoksia helposti ja nopeasti viemällä maksukorttisi vain lähelle maksupäätettä.

Lähimaksaminen on helppoa ja nopeaa

Alle 25 euron suuruisissa maksuissa sinun ei tarvitse laittaa korttiasi maksupäätteeseen eikä näppäillä tunnuslukua (PIN)- viet vain maksukorttisi lähelle maksupäätettä. Lähimaksaminen on mahdollista kaikissa maksupäätteissä, joissa on lähimaksamisesta kertova kaarisymboli ja jotka hyväksyvät lähimaksuja.

Lähimaksuominaisuus tarkoittaa, että voit maksaa alle 25 euron suuruisia ostoksia helposti ja nopeasti viemällä maksukorttisi lähelle maksupäätettä. Sinun ei tarvitse laittaa korttiasi maksupäätteeseen eikä näppäillä tunnuslukua (PIN). Lähimaksaminen on mahdollista kaikissa maksupäätteissä, joissa on lähimaksamisesta kertova kaarisymboli ja jotka hyväksyvät lähimaksuja.

Voit maksaa lähimaksuominaisuuden sisältävällä kortilla aina myös normaaliin tapaan – myös alle 25 euron ostoksia. Tällöin laitat kortin maksupäätteeseen ja näppäilet tunnusluvun.

Finnair Plus-, Stockmann Mastercard ja TUOHI Mastercard –korttien luotto- eli credit-ominaisuudella voit tehdä lähimaksuja . Veloitus tapahtuu aina luottotililtä eli kortin credit-ominaisuudelta riippumatta siitä onko sinulla yhdistelmäkortti vai pelkkä credit-kortti.

TUOHI Mastercard -kortin lähimaksuominaisuus lisätään korttiisi sen uusinnan yhteydessä. Uusissa 23.11.2018 jälkeen avatuissa uusissa TUOHI Mastercard -korteissa on lähimaksuominaisuus.

Näin teet lähimaksun

Maksaessasi lähimaksuominaisuudella varustetulla kortilla ensimmäistä kertaa, syötä kortti maksupäätteeseen ja näppäile tunnuslukusi. Finnair Plus Mastercard-, Stockmann Mastercard ja TUOHI Mastercard –korteilla lähimaksu on liitetty credit- eli luotto-ominaisuuteen. Korttisi lähimaksuominaisuus on nyt aktivoitu, ja voit jatkossa maksaa pieniä ostoksia ilman tunnusluvun näppäilyä.

Lähimaksaminen sujuvoittaa asiointia sekä takaa, ettei tunnusluku joudu asiattomien haltuun. Isommat ostokset maksetaan edelleen käyttäen korttiin kuuluvaa tunnuslukua. Tunnuslukua pyydetään myös satunnaisesti myös lähimaksuissa turvallisuussyistä, joten lähimaksu on turvallinen käyttää.