Lähimaksaminen

Kortissa olevalla lähimaksuominaisuudella voit maksaa alle 50 euron suuruisia ostoksia helposti ja nopeasti vain viemällä maksukorttisi maksupäätteen lähelle.

Lähimaksaminen on helppoa ja nopeaa

Kortissa olevan lähimaksuominaisuuden yläraja nousee 25 eurosta 50 euroon 12.4.2019. Lähimaksuominaisuus löytyy kaikista uusista ja uusittavista korteista. Kortissa oleva kaarisymboli kertoo onko kortissa lähimaksuominaisuus. Lähimaksuominaisuuden tunnistat kortin etupuolella olevasta kaarisymbolista. Alle 50 euron suuruisissa maksuissa sinun ei tarvitse laittaa korttiasi maksupäätteeseen eikä näppäillä tunnuslukua (PIN)- viet vain maksukorttisi lähelle maksupäätettä. Lähimaksaminen on mahdollista kaikissa maksupäätteissä, joissa on lähimaksamisesta kertova kaarisymboli ja jotka hyväksyvät lähimaksuja.

Lähimaksurajan nosto 25 eurosta 50 euroon tapahtuu Suomessa vaiheittain. Vaikka oman kortin osalta maksuraja on muutettu 50 euroon,  edellyttää muutos myös päivityksen kauppiaan maksupäätteisiin. Yli 25 euron lähimaksuissa maksupääte voi hylätä korttioston tai pyytää maksun vahvistusta allekirjoituksella. Tämä on väliaikaista ja poistuu sitä mukaa, kun kaikki maksupäätteet Suomessa on päivitetty hyväksymään 50 euron lähimaksut. 

Voit halutessasi maksaa ostoksesi lähimaksuominaisuuden sisältävällä kortilla asettamalla kortin maksupäätteeseen ja näppäilemällä tunnusluvun, myös alle 50 euron ostoksissa.  

Finnair Plus-, Stockmann Mastercard ja TUOHI Mastercard –korttien luotto- eli credit-ominaisuudella voit tehdä lähimaksuja . Veloitus tapahtuu aina luottotililtä eli kortin credit-ominaisuudelta riippumatta siitä onko sinulla yhdistelmäkortti vai pelkkä credit-kortti.

TUOHI Mastercard -kortin lähimaksuominaisuus lisätään korttiisi sen uusinnan yhteydessä. Uusissa 23.11.2018 jälkeen avatuissa uusissa TUOHI Mastercard -korteissa on lähimaksuominaisuus.

Näin teet lähimaksun

Maksaessasi lähimaksuominaisuudella varustetulla kortilla ensimmäistä kertaa, syötä kortti maksupäätteeseen ja näppäile tunnuslukusi. Finnair Plus Mastercard-, Stockmann Mastercard ja TUOHI Mastercard –korteilla lähimaksu on liitetty credit- eli luotto-ominaisuuteen. Korttisi lähimaksuominaisuus on nyt aktivoitu, ja voit jatkossa maksaa pieniä ostoksia ilman tunnusluvun näppäilyä.

Lähimaksaminen sujuvoittaa asiointia sekä takaa, ettei tunnusluku joudu asiattomien haltuun. Isommat ostokset maksetaan edelleen käyttäen korttiin kuuluvaa tunnuslukua. Tunnuslukua pyydetään myös satunnaisesti myös lähimaksuissa turvallisuussyistä, joten lähimaksu on turvallinen käyttää.