Haluan lähteä autolla ulkomaille

Hyvää matkaa! Matkailu autolla omaan tahtiin on yksi mukavimmista tavoista matkustaa. Voit lähteä rahoitetulla autolla ulkomaille, kunhan haet siihen kirjallisen luvan.

”Miksi tarvitsen luvan?”

Auto on virallisesti Nordea Rahoituksen omistuksessa, kunnes kaikki erät on maksettu. 

”Mistä saan luvan?” 

Tilaa lupa sähköisen lomakkeen kautta tästäAvautuu uuteen ikkunaan.

”Mitä luvan saamiseen tarvitaan?”

Luvan saamiselle ei ole esteitä, kunhan 

  • rahoitussopimuksen avoimet maksut on suoritettu
  • liikenne- ja kaskovakuutus on voimassa ja maksut kunnossa
  • vakuutus kattaa sinun ja vastapuolen ajoneuvon vahingot niissä maissa, joissa matkustat
”Kuinka aikaisin lupa pitää hakea?”

Se kannattaa tilata noin kaksi viikkoa ennen matkan alkua. Ota myös hyvissä ajoin yhteyttä vakuutusyhtiöön ja varmista, että vakuutusturvasi on tarpeeksi kattava. Maastavientilupa on maksullista, tutustu vielä palveluhinnastoomme tästäAvautuu uuteen ikkunaan.

”Olen unohtanut hakea lupaa ja matkani alkaa jo tänään?”

Ei hätää, teemme maastavientivaltakirjan tällöin kiireellisenä, mutta palvelumaksu on hieman normaalia suurempi. Tutustu palveluhinnastoomme tästäAvautuu uuteen ikkunaan.

”Mihin maihin voin saada luvan?”

Kaikkialle Euroopan alueelle. 

Jos olet matkustamassa Venäjälle, Valko-Venäjälle, Ukrainaan, Moldovaan, Kosovoon tai Turkkiin, ota ennen matkaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Tarvitsemme vakuutusyhtiöltä kirjallisen vahvistuksen, että kaskovakuutus on voimassa näissä maissa, jos vakuutuksesi tai kaskovakuutukseesi kuuluva varkausvakuutus ei automaattisesti ole siellä voimassa. 

”Kuinka pitkään lupa on voimassa?”

Euroopan alueelle luvan saa matkan ajaksi, enintään kuudeksi kuukaudeksi. 

”Mitä muuta tarvitsen?”

Ahvenanmaalle tai ulkomaille lähtiessä tarvitset lisäksi rekisteriotteen teknisen osan, jonka saat katsastusasemalta tai Trafcomin sähköisestä palvelustaAvautuu uuteen ikkunaan.

Vaikka Suomen liikennevakuutus on voimassa Venäjällä, ovat korvaussummat siellä alhaiset, koska vahingot korvataan Venäjän lainsäädännön perusteella. Riittävän vakuutusturvan takaamiseksi voimme edellyttää vapaaehtoista liikennevakuutusta. Kysy lisää asiakaspalvelustamme.  

Pohjoismaiden ulkopuolelle tarvitset vielä vakuutusyhtiöltä Green Cardin eli Vihreän kortin, joka todistaa, että ajoneuvosi liikennevakuutus on voimassa. Saat siitä tietoa vakuutusyhtiöstäsi tai osoitteesta vakes.fiAvautuu uuteen ikkunaan