Haluan vaihtaa tai myydä autoni

Jos mielesi tekee vaihtaa autoa uuteen, isompaan, ekologisempaan tai vain sellaiseen, josta olet haaveillut, onnistuu se helposti autoliikkeessä.

"Miten tämä onnistuu osamaksurahoituksen tai Fiksudiilin kohdalla?"

Voit vaihtaa autosi toiseen, kunhan koko jäljellä oleva osamaksuluottosi maksetaan samalla loppuun. Tarkista loppuvelkasi suuruusAvautuu uuteen ikkunaan ja kysy hyvityshintaa autollesi autoliikkeestä, jolloin autoliike voi maksaa loppuvelan Nordea Rahoitukselle. Autoliike toimittaa samalla kopion luovutus- ja kauppakirjasta Nordea Rahoitukseen, jolloin lähetämme omistajuuteen oikeuttavan varmenteen suoraan autoliikkeelle saatuamme loppusuorituksen. Halutessasi voit käyttää hyvityshinnan ja loppuvelan erotuksen uuden auton käsirahana.

FiksuDiilin sopimuskausi on sovittu aina etukäteen tietylle ajanjaksolle, jonka jälkeen voit palauttaa auton takaisin autoliikkeeseen. Jos elämäntilanteesi muuttuu, ja joudut luopumaan FiksuDiili-autostasi kesken kauden, ole yhteydessä myyjäliikkeeseen. Myyjäliike auttaa sinua löytämään parhaimman ratkaisun.

Mikäli haluat päättää FiksuDiili-sopimuksen kesken kauden, se onnistuu maksamalla sen hetkisen jäljellä olevan velan. Kysy hyvityshintaa autoliikkeestäsi, jos haluat vaihtaa autosi toiseen. Auton palautuksen voi sopia tapahtumaan uuden auton toimitusajan mukaan, joten et jää ilman autoa missään välissä.  

"Haluaisin vaihtaa leasingautoni"

Jos haluat vaihtaa autoa kesken sopimuskauden, ota yhteyttä auton vuokranneeseen liikkeeseen ja automyyjään. Myyjä tarkastaa auton ja täyttää sopimuksen purkua koskevan lomakkeen. Nordea Rahoitus tekee autosta purkulaskelman, jonka perusteella määräytyvät sopimuksen purusta aiheutuvat kustannukset.

"Haluaisin myydä osamaksuautoni yksityiselle ostajalle" 

Voit myydä ajoneuvosi hyvin myös kolmannelle osapuolelle, tarkoittaen muuta kuin autoliikettä. Tarkista tällöin osamaksuluottosi loppuvelka Luoton tiedot 24/7 -verkkopalvelustaAvautuu uuteen ikkunaan oman pankkisi verkkopankkitunnuksilla tai soittamalla asiakaspalveluumme. 

Loppuvelka maksetaan ennen ajoneuvon myyntiä samoilla maksutiedoilla kuin osamaksuerätkin, jonka jälkeen saat Nordea Rahoituksesta varmenteen. Mikäli haluat, että omistajuuteen oikeuttava varmenne lähetetään sinun sijastasi suoraan ostajalle, lähetä meille kopio luovutus- tai kauppakirjasta postitse tai OmaPostin kautta. 

Traficomin luovutuskirjassaAvautuu uuteen ikkunaan tai kauppasopimuksessa tulee olla tarkat tiedot ajoneuvosta, myyjästä (osamaksuvelallisesta) ja ostajasta sekä osamaksuvelallisen että ostajan allekirjoitus ja nimenselvennys.

"Miten toimin jos haluan siirtää sopimuksen toiselle henkilölle tai yritykselle?"

Pyynnöstäsi voimme siirtää osamaksusopimuksesi tai leasingsopimuksesi toisen henkilön tai yrityksen nimiin. Ajoneuvon haltijana voit hankkia autollesi uuden velallisen tai vuokralleottajan, jonka jälkeen Nordea Rahoitus tekee hänelle uuden luottopäätöksen. Myönteisen luottopäätöksen jälkeen uusi haltija sitoutuu suorittamaan jäljellä olevan osamaksusopimuksen velan tai leasingsopimuksen vuokrat ehtojen mukaisesti. 

Varmistathan että siirtohetkellä sopimuksen maksuerät ovat ajan tasalla. Sopimuksen siirtoon tarvittava aika on noin  2–4 viikkoa ja siirrosta veloitetaan palveluhinnaston mukaiset kulut.

Sopimukseen mahdollisesti liitettyä Liikennekaskovakuutusta ei valitettavasti voida siirtää sopimuksen mukana, vaan uuden velallisen tulee hankkia ajoneuvolle uusi vakuutus. 

Toimi näin:
1. Valitse hakemus alta sen mukaan siirretäänkö sopimus yksityisasiakkaalle vai yritykselle.
2. Täytä hakemuksen kaikki kohdat tarkasti.
3. Tulosta hakemus.
4. Lähetä allekirjoittamasi hakemus sekä valokopio uuden velallisen ajokortista joko OmaPostin kautta tai postitse. 

Siirtohakemus yksityisasiakkaille (pdf, 349 KB)Avautuu uuteen ikkunaan 
Siirtohakemus yrityksille (pdf, 318 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Hakemuksen toimitusosoite:
Postitse osoitteeseen:
Nordea Rahoitus Suomi Oy
Luotonmyöntö/Autorahoitus VO2140 
00020 NORDEA

Tai sähköisesti Omapostilla. Kirjaudu Omapostiin tästäAvautuu uuteen ikkunaan.

Haluan tietää miten paljon minulla on vielä osamaksua jäljellä

Jäljellä oleva osamaksuvelka on helppo tarkastaa Autoluoton tiedot 24/7 -palvelusta oman pankkisi verkkopankkitunnuksilla tästäAvautuu uuteen ikkunaan. Oman luottosi tiedot näet myös Nordean verkkopankista, kunhan ensin olet liittänyt luottosi sinne. 

Asiakaspalvelumme auttaa loppuvelka-asioissa myös puhelimitse ja Omapostin kautta. Huomioithan, että pankkisalaisuuden vuoksi loppuvelka kerrotaan ainoastaan osamaksuvelalliselle.