Haluan vaihtaa tai myydä autoni

Jos mielesi tekee vaihtaa autoa uuteen, isompaan, ekologisempaan tai vain sellaiseen, josta olet haaveillut, onnistuu se helposti autoliikkeessä.

Joskus elämäntilanteet muuttuvat, ja silloin auto ei saa olla esteenä

Voi olla, että kesken sopimuskauden haluat vaikka vaihtaa autoa – se kyllä onnistuu.

"Miten tämä onnistuu osamaksurahoituksen tai Fiksudiilin kohdalla?"

Voit vaihtaa autosi toiseen, kunhan koko jäljellä oleva osamaksuluottosi maksetaan samalla loppuun. Tarkista loppuvelkasi suuruusAvautuu uuteen ikkunaan ja kysy hyvityshintaa autollesi autoliikkeestä, jolloin autoliike voi maksaa loppuvelan Nordea Rahoitukselle. Autoliike toimittaa samalla kopion luovutus- ja kauppakirjasta Nordea Rahoitukseen, jolloin lähetämme omistajuuteen oikeuttavan varmenteen suoraan autoliikkeelle saatuamme loppusuorituksen. Halutessasi voit käyttää hyvityshinnan ja loppuvelan erotuksen uuden auton käsirahana.

FiksuDiilin sopimuskausi on sovittu aina etukäteen tietylle ajanjaksolle, jonka jälkeen voit palauttaa auton takaisin autoliikkeeseen. Jos elämäntilanteesi muuttuu, ja joudut luopumaan FiksuDiili-autostasi kesken kauden, ole yhteydessä myyjäliikkeeseen. Myyjäliike auttaa sinua löytämään parhaimman ratkaisun.

Mikäli haluat päättää FiksuDiili-sopimuksen kesken kauden, se onnistuu maksamalla sen hetkisen jäljellä olevan velan. Kysy hyvityshintaa autoliikkeestäsi, jos haluat vaihtaa autosi toiseen. Auton palautuksen voi sopia tapahtumaan uuden auton toimitusajan mukaan, joten et jää ilman autoa missään välissä.  

"Haluaisin vaihtaa leasingautoni"

Jos haluat vaihtaa autoa kesken sopimuskauden, ota yhteyttä auton vuokranneeseen liikkeeseen ja automyyjään. Myyjä tarkastaa auton ja täyttää sopimuksen purkua koskevan lomakkeen. Nordea Rahoitus tekee autosta purkulaskelman, jonka perusteella määräytyvät sopimuksen purusta aiheutuvat kustannukset.

"Haluaisin myydä osamaksuautoni yksityiselle ostajalle" 

Voit myydä ajoneuvosi hyvin myös kolmannelle osapuolelle, tarkoittaen muuta kuin autoliikettä. Tarkista tällöin osamaksuluottosi loppuvelka Luoton tiedot 24/7 -verkkopalvelusta oman pankkisi verkkopankkitunnuksilla tai soittamalla asiakaspalveluumme. 

Loppuvelka maksetaan ennen ajoneuvon myyntiä samoilla maksutiedoilla kuin osamaksuerätkin, jonka jälkeen saat Nordea Rahoituksesta varmenteen. Mikäli haluat, että omistajuuteen oikeuttava varmenne lähetetään sinun sijastasi suoraan ostajalle, lähetä meille kopio luovutus- tai kauppakirjasta postitse tai Omapostin kautta. 

Traficomin luovutuskirjassaAvautuu uuteen ikkunaan tai kauppasopimuksessa tulee olla tarkat tiedot ajoneuvosta, myyjästä (osamaksuvelallisesta) ja ostajasta sekä osamaksuvelallisen että ostajan allekirjoitus ja nimenselvennys.

"Miten toimin jos haluan siirtää sopimuksen toiselle henkilölle?"

Jos haluat siirtää osamaksu- tai leasingsopimuksesi toisen henkilön nimiin, täytä ensin oheinen siirtohakemus ja lähetä se liitteiden kera meille. Hakemuksen perusteella teemme luottopäätöksen ja mikäli päätös on myönteinen, lähetämme varsinaisen siirtosopimuksen molemmille allekirjoitettavaksi. Siirtosopimuksella uusi haltija sitoutuu suorittamaan jäljellä olevan osamaksusopimuksen velan tai leasingsopimuksen vuokrat ehtojen mukaisesti.

Huomioithan että sopimukseen mahdollisesti liitettyä Liikennekaskovakuutusta ei voida siirtää sopimuksen mukana, vaan uuden velallisen tulee hankkia ajoneuvolle uusi vakuutus. Uuden velallisen tulee toimittaa kopio vakuutustodistuksesta siinä vaiheessa kun varsinainen siirtosopimus on allekirjoitettu. 

Sopimuksen siirtoon tarvittava aika on noin  2–4 viikkoa ja siirrosta veloitetaan palveluhinnaston mukaiset kulut. Varmistathan, että siirtohetkellä sopimuksen maksuerät ovat ajan tasalla.

Jos kyseessä on kuolinpesän sopimuksen siirto, tarvitsemme kaikkien kuolinpesän osakkaiden hyväksynnän sopimuksen siirtoon. Lähetä hakemuksen mukana myös perukirja sekä vainajan katkeamattomat virkatodistukset 15 ikävuodesta lähtien tai vastaavasti maistraatin vahvistaman osakasluettelon. 

Hakemuksen täyttäminen

  1. Avaa siirtohakemus (pdf, 877 KB)Avautuu uuteen ikkunaan tästä.
  2. Täytä hakemukseen tarkasti sekä nykyisen asiakkaan että hakijan (tulevan velallisen) tiedot. 
  3. Tulosta hakemus.
  4. Allekirjoita hakemus, niin nykyinen kuin tuleva velallinen sekä mahdolliset yhteisvastuulliset.
  5. Ota liitteeksi kopio hakijan (uuden velallisen) ajokortin molemmilta puolilta. Mikäli hakemuksella on yhteisvastuullinen hakija, lähetä kopio myös hänen ajokortin molemmista puolista.
  6. Lähetä hakemus liitteineen sähköisesti joko Nordea Omapostin, Nordean verkko- tai mobiilipankin viestinä, tai paperisena postitse. Sähköisesti lähetetyn hakemuksen käsittely on nopeampaa.

Sopimuksen allekirjoittaminen sähköisesti

Jos päätös siirrosta on myönteinen, lähetämme sopimuksen allekirjoitettavaksi sähköisesti jos muuta ei ole hakemuksella valittu. Jokainen allekirjoittaja saa tiedon allekirjoitusta odottavasta asiakirjasta. Varsinainen allekirjoittaminen tehdään Nordea Omapostissa, jonne kirjaudutaan oman pankkisi tunnuksilla. Nordean asiakkaana voit allekirjoittaa sopimuksen myös Nordean verkko- ja mobiilipankissa. 

Kun sopimus on allekirjoitettu

Jotta voimme toteuttaa velallisen vaihdon, allekirjoitetun sopimuksen lisäksi tarvitsemme kopion uuden velallisen vakuutustodistuksesta. Kopion todistuksesta toimitat kätevästi viestin liitteen, joko kirjautumalla Nordea Omapostin jonne kirjaudutaan oman pankkisi tunnuksilla, tai Nordea verkko- tai mobiilipankiin. Valitse uuden viestin aiheeksi ’Nordea Rahoitus’. Voit pyytää myös vakuutusyhtiötäsi toimittamaan todistuksen suoraan meille.  

Hakemuksen sekä liitteiden toimitus tarkemmin

Sähköisesti Nordea Omapostin tai Nordea verkko- tai mobiilipankin viestinä. 

  • Valitse uusi viesti, viestin aiheeksi ’Nordea rahoitus’. Kirjoita viestiin mitä olet toimittamassa ja lisää liitetiedostoon kopio lähetettävästä asiakirjasta. Lähetä viesti meille. 

Postitse osoitteeseen: 

Nordea Rahoitus Suomi Oy

Luotonmyöntö/Autorahoitus VO2140 

00020 NORDEA

Haluan tietää miten paljon minulla on vielä osamaksua jäljellä

Tarkista jäljellä oleva osamaksuvelkasi Luoton tiedot 24/7 -verkkopalvelusta.Avautuu uuteen ikkunaan. Oman luottosi tiedot näet myös Nordean verkkopankista, kunhan luottosi on liitetty sinne. Saat liitettyä luottosi tiedot Nordean verkkopankkiin soittamalla asiakaspalveluumme tai lähettämällä meille viestin Nordean verkkopankista tai Nordea Omapostista.

Asiakaspalvelumme auttaa loppuvelka-asioissa myös puhelimitse ja Omapostin kautta. Huomioithan, että pankkisalaisuuden vuoksi loppuvelka kerrotaan ainoastaan osamaksuvelalliselle.