Haluan vaihtaa tai myydä autoni

Jos mielesi tekee vaihtaa autoa uuteen, isompaan, ekologisempaan tai vain sellaiseen, josta olet haaveillut, onnistuu se helposti autoliikkeessä.

Joskus elämäntilanteet muuttuvat, ja silloin auto ei saa olla esteenä

Voi olla, että kesken sopimuskauden haluat vaikka vaihtaa autoa – se kyllä onnistuu.

"Miten tämä onnistuu osamaksurahoituksen tai Fiksudiilin kohdalla?"

Voit vaihtaa autosi toiseen, kunhan koko jäljellä oleva osamaksuluottosi maksetaan samalla loppuun. Tarkista loppuvelkasi suuruusAvautuu uuteen ikkunaan ja kysy hyvityshintaa autollesi autoliikkeestä, jolloin autoliike voi maksaa loppuvelan Nordea Rahoitukselle. Autoliike toimittaa samalla kopion luovutus- ja kauppakirjasta Nordea Rahoitukseen, jolloin lähetämme omistajuuteen oikeuttavan varmenteen suoraan autoliikkeelle saatuamme loppusuorituksen. Halutessasi voit käyttää hyvityshinnan ja loppuvelan erotuksen uuden auton käsirahana.

FiksuDiilin sopimuskausi on sovittu aina etukäteen tietylle ajanjaksolle, jonka jälkeen voit palauttaa auton takaisin autoliikkeeseen. Jos elämäntilanteesi muuttuu, ja joudut luopumaan FiksuDiili-autostasi kesken kauden, ole yhteydessä myyjäliikkeeseen. Myyjäliike auttaa sinua löytämään parhaimman ratkaisun.

Mikäli haluat päättää FiksuDiili-sopimuksen kesken kauden, se onnistuu maksamalla sen hetkisen jäljellä olevan velan. Kysy hyvityshintaa autoliikkeestäsi, jos haluat vaihtaa autosi toiseen. Auton palautuksen voi sopia tapahtumaan uuden auton toimitusajan mukaan, joten et jää ilman autoa missään välissä.  

"Haluaisin vaihtaa leasingautoni"

Jos haluat vaihtaa autoa kesken sopimuskauden, ota yhteyttä auton vuokranneeseen liikkeeseen ja automyyjään. Myyjä tarkastaa auton ja täyttää sopimuksen purkua koskevan lomakkeen. Nordea Rahoitus tekee autosta purkulaskelman, jonka perusteella määräytyvät sopimuksen purusta aiheutuvat kustannukset.

"Haluaisin myydä osamaksuautoni yksityiselle ostajalle" 

Voit myydä ajoneuvosi hyvin myös kolmannelle osapuolelle, tarkoittaen muuta kuin autoliikettä. Tarkista tällöin osamaksuluottosi loppuvelka Luoton tiedot 24/7 -verkkopalvelustaAvautuu uuteen ikkunaan oman pankkisi verkkopankkitunnuksilla tai soittamalla asiakaspalveluumme. 

Loppuvelka maksetaan ennen ajoneuvon myyntiä samoilla maksutiedoilla kuin osamaksuerätkin, jonka jälkeen saat Nordea Rahoituksesta varmenteen. Mikäli haluat, että omistajuuteen oikeuttava varmenne lähetetään sinun sijastasi suoraan ostajalle, lähetä meille kopio luovutus- tai kauppakirjasta postitse tai Omapostin kautta. 

Traficomin luovutuskirjassaAvautuu uuteen ikkunaan tai kauppasopimuksessa tulee olla tarkat tiedot ajoneuvosta, myyjästä (osamaksuvelallisesta) ja ostajasta sekä osamaksuvelallisen että ostajan allekirjoitus ja nimenselvennys.

"Miten toimin jos haluan siirtää sopimuksen toiselle henkilölle?"

Pyynnöstäsi voimme siirtää osamaksusopimuksesi tai leasingsopimuksesi toisen henkilön nimiin. Ajoneuvon haltijana voit hankkia autollesi uuden velallisen tai vuokralleottajan, jonka jälkeen Nordea Rahoitus tekee hänelle uuden luottopäätöksen. Myönteisen luottopäätöksen jälkeen uusi haltija sitoutuu suorittamaan jäljellä olevan osamaksusopimuksen velan tai leasingsopimuksen vuokrat ehtojen mukaisesti. 

Sopimuksen siirtoon tarvittava aika on noin  2–4 viikkoa ja siirrosta veloitetaan palveluhinnaston mukaiset kulut. Varmistathan, että siirtohetkellä sopimuksen maksuerät ovat ajan tasalla.

Jos kyseessä on kuolinpesän sopimuksen siirto, pyydämme olemaan ensin yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelumme yhteystiedot löydät tämän sivun alareunasta. Kuolinpesän sopimuksen siirtoa varten tarvitsemme kaikkien kuolinpesän osakkaiden hyväksynnän sopimuksen siirtoon. Lähetä hakemuksen mukana myös perukirja sekä vainajan katkeamattomat virkatodistukset 15 ikävuodesta lähtien tai vastaavasti maistraatin vahvistaman osakasluettelon. 

Sopimukseen mahdollisesti liitettyä Liikennekaskovakuutusta ei valitettavasti voida siirtää sopimuksen mukana, vaan uuden velallisen tulee hankkia ajoneuvolle uusi vakuutus. 

Hakemuksen täyttäminen

  1. Valitse siirtohakemus sen mukaan siirretäänkö sopimus yksityisasiakkaalle vai yritykselle. 
  2. Täytä hakemukseen tarkasti sekä nykyisen asiakkaan että hakijan (tulevan velallisen) tiedot. 
  3. Tulosta hakemus.
  4. Sekä nykyisen asiakkaan että hakijan (tulevan velallisen) tulee allekirjoittaa hakemus.
  5. Hakemuksen voi lähettää joko Nordea OmapostinAvautuu uuteen ikkunaan kautta tai postitse. Omapostin kautta hakemuksen käsittely on nopeampaa.
  6. Muista lähettää hakemuksen yhteydessä myös valokopio hakijan (uuden velallisen) ajokortin molemmilta puolilta. Mikäli hakemuksella on yhteisvastuullinen hakija, lähetä valokopio myös hänen ajokortistaan.

Siirtohakemus yksityisasiakkaille 
(pdf, 877 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Toimita hakemus