Haluan vaihtaa tai myydä autoni

Jos mielesi tekee vaihtaa autoa uuteen, isompaan, ekologisempaan tai vain sellaiseen, josta olet haaveillut, onnistuu se helposti autoliikkeessä.

"Miten tämä onnistuu osamaksurahoituksen tai Fiksudiilin kohdalla?"

Voit vaihtaa autosi toiseen, kunhan koko jäljellä oleva osamaksuluottosi maksetaan samalla loppuun. Tarkista loppuvelkasi suuruus ja kysy hyvityshintaa autollesi autoliikkeestä, jolloin autoliike voi maksaa loppuvelan Nordea Rahoitukselle. Autoliike toimittaa samalla  kopion luovutus- ja kauppakirjasta Nordea Rahoitukseen, jolloin lähetämme omistajuuteen oikeuttavan varmenteen suoraan autolliikkeelle saatuamme loppusuorituksen. Halutessasi voit käyttää hyvityshinnan ja loppuvelan erotuksen uuden auton käsirahana.

Mikäli haluat päättää FiksuDiili-sopimuksen kesken kauden, se onnistuu maksamalla auton sen hetkisen arvon ja sopimukseen kirjatun päättymisajankohdan arvon välisen erotuksen. Tämän jälkeen voit hankkia uuden auton haluamallasi tavalla. Auton palautuksen voi sopia tapahtumaan uuden auton toimitusajan mukaan, joten et jää ilman autoa missään välissä. 

"Haluaisin vaihtaa leasingautoni"

Jos haluat vaihtaa autoa kesken sopimuskauden, ota yhteyttä auton vuokranneeseen liikkeeseen ja automyyjään. Myyjä tarkastaa auton ja täyttä sopimuksen purkua koskevan lomakkeen. Nordea Rahoitus tekee autosta purkulaskelman, jonka perusteella määräytyvät sopimuksen purusta aiheutuvat kustannukset.

"Haluaisin myydä autoni yksityiselle ostajalle" 

Voit myydä ajoneuvosi hyvin myös kolmannelle osapuolelle, tarkoittaen muuta kuin autoliikettä. Tarkista tällöin osamaksuluottosi loppuvelka Luoton tiedot 24/7 -verkkopalvelusta oman pankkisi verkkopankkitunnuksilla tai soittamalla asiakaspalveluumme. 

Loppuvelka maksetaan ennen ajoneuvon myyntiä samoilla maksutiedoilla kuin osamaksuerätkin, jonka jälkeen saat Nordea Rahoituksesta varmenteen. Mikäli haluat, että omistajuuteen oikeuttava varmenne lähetetään sinun sijastasi suoraan ostajalle, lähetä meille kopio luovutus- tai kauppakirjasta postitse, faksilla tai sähköpostilla. 

TraFin luovutuskirjassaAvautuu uuteen ikkunaan tai kauppasopimuksessa tulee olla tarkat tiedot ajoneuvosta, myyjästä (osamaksuvelallisesta) ja ostajasta sekä osamaksuvelallisen että ostajan allekirjoitus ja nimenselvennys.

"Miten toimin jos haluan siirtää sopimuksen toiselle henkilölle tai yritykselle?"

Pyynnöstäsi voimme siirtää osamaksusopimuksesi tai leasingsopimuksesi toisen henkilön tai yrityksen nimiin. Ajoneuvon haltijana voit hankkia autollesi uuden velallisen tai vuokralleottajan, jonka jälkeen Nordea Rahoitus tekee hänelle uuden luottopäätöksen. Myönteisen luottopäätöksen jälkeen uusi haltija sitoutuu suorittamaan jäljellä olevan osamaksusopimuksen velan tai leasingsopimuksen vuokrat ehtojen mukaisesti. 

Varmistathan että siirtohetkellä sopimuksen maksuerät ovat ajan tasalla. Sopimuksen siirtoon tarvittava aika on noin  2–4 viikkoa ja siirrosta veloitetaan palveluhinnaston mukaiset kulut.

Sopimukseen mahdollisesti liitettyä Liikennekaskovakuutusta ei valitettavasti voida siirtää sopimuksen mukana, vaan uuden velallisen tulee hankkia ajoneuvolle uusi vakuutus. 

Toimi näin:
1. Valitse hakemus alta sen mukaan siirretäänkö sopimus yksityisasiakkaalle vai yritykselle.
2. Täytä hakemuksen kaikki kohdat tarkasti.
3. Tulosta hakemus.
4. Lähetä allekirjoittamasi hakemus sekä valokopio uuden velallisen ajokortista joko sähköpostitse tai postitse. 

Siirtohakemus yksityisasiakkaille (pdf, 349 KB)Avautuu uuteen ikkunaan 
Siirtohakemus yrityksille (pdf, 318 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Hakemuksen toimitusosoite:
A1-luottotiimi@nordea.com
Nordea Rahoitus Suomi Oy
Luottotiimi/Autorahoitus VU5193
00020 NORDEA

Mistä uusi auto?

Yhteistyökumppanimme

Tutustu yhteistyökumppanihimme ja etsi sinulle sopivin autoliike tästäAvautuu uuteen ikkunaan.

Tarvitsen tiedon loppuvelastani