Maastavientivaltakirja

Rahoitetulla autolla voi lähteä huoletta reissuun kun mukana on Nordea Rahoituksesta saatu maastavientivaltakirja matkaan mukaan.

Kun olet lähdössä rahoitetulla ajoneuvolla ulkomaille, tarvitset maastavientiin Nordea Rahoituksen kirjallisen luvan. Lupa kannattaa tilata noin kaksi viikkoa ennen matkaa. Ota myös hyvissä ajoin ennen matkaasi yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja varmista vakuutusturvan kattavuus. Ajoneuvolla ulkomaille tai Ahvenanmaalle lähdettäessä tulee mukana olla myös ajoneuvon rekisteriotteen tekninen osa, jonka voi tilata suoraan Trafin sähköisestä palvelusta tai katsastusasemalta.

Maastavientilupa voidaan myöntää

  • Euroopan alueelle jäljempänä ilmenevin rajoituksin
  • matkan ajaksi, kuitenkin enintään 6 kuukaudeksi.

Maastavientilupaa ei myönnetä muihin maanosiin suuntautuvaan matkaan. Jos matka suuntautuu Venäjälle, Valko-Venäjälle, Ukrainaan, Moldovaan, Kosovoon tai Turkkiin, ota yhteyttä Nordea Rahoituksen asiakaspalveluun (ma - pe 8.30 - 16.30, puh. 0200 86213).

Edellytyksenä luvan myöntämiselle on, että:

  • rahoitussopimuksen mukaiset maksut ovat ajan tasalla,
  • ajoneuvossa on voimassaoleva liikenne- ja kaskovakuutus
  • vakuutusmaksut ovat ajan tasalla ja
  • vakuutusturva kattaa luvan kohteena olevan ja vastapuolen ajoneuvon vahingot matkan kohteena olevassa maassa.

Jos luvan saamisen edellytykset eivät täyty käsittelyvaiheessa, olemme sinuun yhteydessä puhelimitse.

Maastavientivaltakirjasta perimme hinnaston mukaisen 30 euron palkkion. Huomioithan, että maastavientiluvasta, joka tilataan ja pyydetään lähettämään samana päivänä, peritään hinnaston mukainen palkkio 55 euroa.