Korttia voi käyttää verkossa ostamiseen kunhan huolehdit turvallisuudesta

Viisaasti verkossa

Verkko-ostosten vahvistaminen Mastercard-kortilla

1.1.2021 alkaen kaikkiin yli 30 euron arvoisiin verkko-ostoksiin vaaditaan kortilla maksaessasi vahva tunnistautuminen. Vahva tunnistautuminen tarkoittaa sitä, että pelkkä kortin numero ja CVC-koodi ei enää riitä, vaan pitää tunnistautua vahvasti Nordean Tunnusluvut -sovelluksella.

Muutoksen takana on EU:n toinen maksupalveludirektiivi eli Payment Services Directive 2. Muutos parantaa verkko-ostamisen turvallisuutta ja se koskee kortilla maksamista kaikissa Euroopan talousalueella toimivissa verkkokaupoissa.

Tilanteeseen on helppo ratkaisu. Sinun tarvitsee vain ladata oman pankkisi pankkitunnuksilla itsellesi Nordean Tunnusluvut -sovellus App Store tai Google Play -sovelluskaupasta. 

Näin saat Nordean tunnuslukusovelluksen käyttöösi, olitpa minkä pankin asiakas tahansa

Olitpa minkä pankin asiakas tahansa, Nordean Tunnusluvut-sovelluksella vahvistat Stockmann, Finnair Plus tai TUOHI Mastercard -kortilla tekemiesi verkko-ostosten maksut turvallisesti ja helposti.

Toimi näin:

1 Varmista aluksi, että asiakastiedoissasi on oikea puhelinnumero. Voit tarkistaa puhelinnumerosi tai muuttaa sen:

2 Lataa itsellesi ilmainen Nordean Tunnusluvut-sovellus App Store tai Google Play -sovelluskaupasta ja ota sovellus käyttöön oman pankkisi pankkitunnuksilla.

(Muiden pankkien pankkitunnuksilla valitset Nordean tunnuslukusovelluksen käyttöönotto vaiheessa ”Minulla on ainoastaan Nordean maksukortti” -vaihtoehdon).

Tehdessäsi verkko-ostoksia tammikuusta 2021 alkaen Stockmann, Finnair Plus tai TUOHI Mastercard -kortillasi hoidat vahvan tunnistautumisen Nordean tunnuslukusovelluksella. 

Mikäli olet Nordea pankin henkilöasiakas ja sinulla on jo käytössäsi Nordean tunnuslukusovellus, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Käytät tunnuslukusovellusta normaaliin tapaan verkko-ostosten yhteydessä tunnistautumiseen.
(Nordea pankin henkilöasiakkaana valitset Nordean tunnuslukusovelluksen käyttöönotto vaiheessa ”Nordean henkilöasiakas” -vaihtoehdon).


Milloin käytän Nordean tunnuslukusovellusta vs. oman pankkini sovellusta/tunnistautumista?

Jos sinulla on Stockmann, Finnair Plus tai Tuohi Mastercard -kortti ja olet maksamassa ostosta kortillasi verkkokaupassa tai sovelluksissa, käytät vain oston vahvistamiseen Nordean tunnuslukusovellusta.  Muun pankin asiakkaan, kaikki muu tunnistautuminen eri palveluissa hoidetaan oman pankkisi (esim. OP tai S-Pankki) sovelluksella/tunnistautumismenetelmällä.

Mikäli olet Nordea pankin henkilöasiakas, hoituu Mastercard korttiostojen yhteydessä oston vahvistaminen, sekä kaikissa muissa palveluissa vahva tunnistautuminen Nordean tunnuslukusovelluksella.

Kortin Internet-käyttö

Verkkomaksamisen yleistyttyä haluamme varmistaa, että voit maksaa kortillasi turvallisesti Internetissä. Verkko-ostokset onnistuvat Mastercard-kortilla kun sallit korttisi Internet-käytön ja sinulla on käytössäsi Nordea Tunnusluvut -sovellus.

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Mastercard Identity Check

Mastercard Identity Check

Mastercard Identity Check (aiemmin Mastercard SecureCode) on Internet-maksamisen turvallisuutta parantava palvelu. Tunnistat palveluun liittyneen kauppiaan verkkokaupan sivulta löytyvästä Mastercard Identity Check -tunnuksesta.

Palvelun ansiosta voit tehdä ostoksia Mastercard-kortillasi turvallisesti kaikissa suomalaisissa ja ulkomaisissa verkkokaupoissa, joiden sivuilla on Mastercard Identity Check -tunnus. Ostohetkellä maksutapahtuman molempien osapuolten, sekä ostajan että kauppiaan, tiedot vahvistetaan. 

Verkkokäytön salliminen
Sovelluksen käyttöönotto muiden pankkien pankkitunnuksilla
Korttioston vahvistaminen
Verkkouhkapelaamisen esto
Usein kysyttyä