Hyödyllistä tietoa luottokortteista ja autoluotosta löydät täältä

Tälle sivulle olemme koonneet joukon asioita, joista voi olla sinulle apua. Lue myös miten voit helpottaa luottojen takaisinmaksua lyhennysvapailla ja luoton lyhennysprosentin muutoksella.

Kortti kateissa, puhelinpalvelu suljettu, kortilla maksaminen verkkokaupoissa arveluttaa, minkä verran minulla on autolainaa...

Näihin kaikkiin mietteisiin löydät lisätietoa tältä sivulta. Jos jokin asia ei nettisivuiltamme selviä, niin asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä.

Verkossa tehtävissä korttimaksuissa otetaan käyttöön vahva tunnistautuminen 1.1.2021

Tarkista, että olet ilmoittanut meille puhelinnumerosi oikein

On tärkeää, että olet ilmoittanut meille oikean puhelinnumerosi, jotta voit ottaa vahvan tunnistautumisen palvelut käyttöösi kortilla tehtävissä verkkomaksuissa. Voit tarkistaa puhelinnumerosi sekä muuttaa sen:

Voit myös lähettää asiakaspalveluumme viestin Nordean OmapostinAvautuu uuteen ikkunaan kautta.

Lue lisää vahvan tunnistautumisen palveluista verkkomaksuissa tästäAvautuu uuteen ikkunaan.

Vastaamon tietovuoto on herättänyt kysymyksiä

Nordea Rahoituksen luottojen haku ja palvelujen käyttö on turvallista

Asiakkaidemme ei tarvitse olla huolissaan väärinkäytöksistä Nordean tai Nordea Rahoituksen palveluissa, sillä niissä vaaditaan aina vahva tunnistautuminen.

Verkkopankkitunnusten käyttö ja maksaminen on turvallista useamman turvatekijän vuoksi. Sinun ei tarvitse tehdä mitään pankkitietojesi suojaamiseksi. Meillä vahva tunnistautuminen vaaditaan aina, kun haet uutta rahoitusta, luottokorttia tai auton osamaksua tai käytät Nordea Rahoituksen verkkopalveluja (esim. OmaLuotto-palvelu).

Tämän hetken tietojen mukaan pankkiasiointiin suoraan liittyviä tietoja, kuten tilinumeroita, salasanoja tai luottokorttinumeroita ei ole Vastaamon tietomurron yhteydessä vuotanut.

Suosittelemme kuitenkin tietomurron kohteeksi joutuneiden tarkkailevan maksu- ja tilitapahtumiaan. Poliisin internetsivuillaAvautuu uuteen ikkunaan on ohjeistus tietomurron uhreille. Lisätietoa löytyy myös osoitteesta tietovuotoapu.fiAvautuu uuteen ikkunaan. Seuraa viranomaisten viestintää ja ohjeita asiaan liittyen.

Kuluttajansuojalain väliaikainen lakimuutos

Kulutusluottoja ja kuluttajien korttiluottoja koskeva lainsäädäntö muuttuu tilapäisesti koronatilanteen vuoksi. Tämä väliaikainen muutos vaikuttaa kuluttajaluottojen suoramarkkinointiin ja muiden kuin hyödykesidonnaisten kuluttajaluottojen korkoon. Muutokset  tulevat voimaan viimeistään 1.7.2020 ja ne ovat voimassa vuoden 2020 loppuun asti.

Kulutusluottoja koskevan väliaikaisen korkokattosäännöksen mukaan kokonaiskorko saa olla enintään 10 %. Edellä mainitun lakimuutoksen ulkopuolelle on rajattu hyödykesidonnaiset kulutusluotot ja korttiluotot, joita 10 % korkokatto ei siis koske.

Kulutusluotoista veloitettavat palkkiot säilyvät ennallaan.

Joustoa luoton takaisinmaksuun

Luottoihimme saat lyhennysvapaata ja voit tarvittaessa pienentää kuukausittain takaisin maksettavaa summaa helposti itsepalveluissamme.

Lue lisää miten voit ottaa lyhennysvapaan käyttöön

Monta kanavaa ja tapaa hoitaa rahoitusasioita verkossa

Luottojesi ja korttiesi asioita voit hoitaa itsenäisesti useissa eri kanavissa olitpa sitten Nordean tai muun pankin asiakas. Katso mikä on sinun kanavasi.

Tutustu itsepalveluihin

Maksa lähimaksulla turvallisesti

Kortissa olevalla lähimaksuominaisuudella voit maksaa alle 50 euron suuruisia ostoksia helposti ja nopeasti vain viemällä maksukorttisi maksupäätteen lähelle.

Lue lisää lähimaksusta

Viisaasti verkossa

Ostosten teko verkossa luottokortilla on helppoa ja kätevää, kannattaa kuitenkin muistaa muutama asia ennen kuin luovuttaa korttitietojansa internetissä.

Lue lisää verkkomaksamisesta

Tarkista autoluoton tiedot 24/7 itsepalvelussa

Jos et ole Nordean asiakas ja haluat tietoja autoluotostasi, on käytössäsi Luoton tiedot 24/7 -palvelu johon voit kirjautua milloin vain.

Kirjaudu Luoton tiedot 24/7 -palveluun

Onnea ja menestystä opiskelija

Korkeakouluopiskelijana voit saada käyttöösi luottokortin ilman säännöllisiä tuloja.

Lue lisää miten saat opiskelijan Mastercard-kortin

Mietitkö luotosta luopumista?

On ihan ok luopua tarpeettomasta luottokortista. Luoton lopettamiseen ei riitä pelkkä kortin katkaisu, vaan tarvitsemme sinulta luoton lopetusilmoituksen.

Lue lisää miten lopetat luoton

Miten toimia, kun luotolla maksettu matka on peruuntunut ja maksu palautunut luottotilille?

Luotolla maksetun matkan peruuntuessa luotolla maksettu summa palautuu luottotilille. Summa kannattaa jättäa luotolle odottamaan tulevia hankintoja. Jos kuitenkin luottotililläsi on ns. ylimaksua ja haluat siirtää rahat luotolta pankkitilillesi, niin lähetä meille viesti ja tilinumerosi Nordean Omapostilla.

Siirry Omapostin kirjautumissivulle

Miksi me kysymme sinusta niin paljon

Pankkeja velvoittavat monet lait, joilla pyritään ehkäisemään esimerkiksi rahanpesua, terrorismia ja taloudellista rikollisuutta. Nämä lait velvoittavat myös meitä ja kannamme yhteiskunnallisen vastuumme.

Lue lisää asiakkaan tuntemisvelvoitteista

E-laskulla säästät aikaa ja vaivaa

E-lasku on turvallinen ja vaivaton laskujen maksutapa.

Lue lisää e-laskusta