Hyödyllistä tietoa luottokortteista ja autoluotosta löydät täältä

Tälle sivulle olemme koonneet joukon asioita, joista voi olla sinulle apua. Lue myös miten voit helpottaa luottojen takaisinmaksua lyhennysvapailla ja luoton lyhennysprosentin muutoksella.

Kortti kateissa, puhelinpalvelu suljettu, kortilla maksaminen verkkokaupoissa arveluttaa, minkä verran minulla on autolainaa...

Näihin kaikkiin mietteisiin löydät lisätietoa tältä sivulta. Jos jokin asia ei nettisivuiltamme selviä, niin asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä.

Kuluttajansuojalain väliaikainen lakimuutos

Kulutusluottoja ja kuluttajien korttiluottoja koskeva lainsäädäntö muuttuu tilapäisesti koronatilanteen vuoksi. Tämä väliaikainen muutos vaikuttaa kuluttajaluottojen suoramarkkinointiin ja muiden kuin hyödykesidonnaisten kuluttajaluottojen korkoon. Muutokset  tulevat voimaan viimeistään 1.7.2020 ja ne ovat voimassa vuoden 2020 loppuun asti.

Kulutusluottoja koskevan väliaikaisen korkokattosäännöksen mukaan kokonaiskorko saa olla enintään 10 %. Edellä mainitun lakimuutoksen ulkopuolelle on rajattu hyödykesidonnaiset kulutusluotot ja korttiluotot, joita 10 % korkokatto ei siis koske.

Kulutusluotoista veloitettavat palkkiot säilyvät ennallaan.

Joustoa luoton takaisinmaksuun

Luottoihimme saat lyhennysvapaata ja voit tarvittaessa pienentää kuukausittain takaisin maksettavaa summaa helposti itsepalveluissamme.

Lue lisää

Monta kanavaa ja tapaa hoitaa rahoitusasioita verkossa

Luottojesi ja korttiesi asioita voit hoitaa itsenäisesti useissa eri kanavissa olitpa sitten Nordean tai muun pankin asiakas. Katso mikä on sinun kanavasi.

Tutustu itsepalveluihin

Maksa lähimaksulla turvallisesti

Kortissa olevalla lähimaksuominaisuudella voit maksaa alle 50 euron suuruisia ostoksia helposti ja nopeasti vain viemällä maksukorttisi maksupäätteen lähelle.

Lue lähimaksusta

Viisaasti verkossa

Ostosten teko verkossa luottokortilla on helppoa ja kätevää, kannattaa kuitenkin muistaa muutama asia ennen kuin luovuttaa korttitietojansa internetissä.

Lue lisää

Tarkista autoluoton tiedot 24/7 itsepalvelussa

Jos et ole Nordean asiakas ja haluat tietoja autoluotostasi, on käytössäsi Luoton tiedot 24/7 -palvelu johon voit kirjautua milloin vain.

Kirjaudu Luoton tiedot 24/7 -palveluun

Onnea ja menestystä opiskelija

Korkeakouluopiskelijana voit saada käyttöösi luottokortin ilman säännöllisiä tuloja.

Lue lisää

Mietitkö luotosta luopumista?

On ihan ok luopua tarpeettomasta luottokortista. Luoton lopettamiseen ei riitä pelkkä kortin katkaisu, vaan tarvitsemme sinulta luoton lopetusilmoituksen.

Luoton lopettaminen

Miten toimia, kun luotolla maksettu matka on peruuntunut ja maksu palautunut luottotilille?

Luotolla maksetun matkan peruuntuessa luotolla maksettu summa palautuu luottotilille. Summa kannattaa jättä luotolle odottamaan tulevia hankintoja. Jos kuitenkin jostain syystä haluat siirtää rahat luotolta tilillesi, niin lue miten se kannattaa tehdä.

Lisätietoa rahansiirroista

Miksi me kysymme sinusta niin paljon

Pankkeja velvoittavat monet lait, joilla pyritään ehkäisemään esimerkiksi rahanpesua, terrorismia ja taloudellista rikollisuutta. Nämä lait velvoittavat myös meitä ja kannamme yhteiskunnallisen vastuumme.

Lue lisää

E-laskulla säästät aikaa ja vaivaa

E-lasku on turvallinen ja vaivaton laskujen maksutapa.

Lue lisää