Kodapp

Du loggar in och identifierar dig i Nordea Finans nättjänst med kodappen eller kodkalkylatorn.

Nu kan även företagskunder hos Nordea Finans använda kodappen

Med appen Nordea Koder identifierar du dig behändigt och snabbt i finansbolagets nättjänster. Kodappen är alltid standardvalet för våra kunder. De användare som inte kan börja använda kodappen får en kodkalkylator. 

Vi avtalar med varje användare om identifieringsmetoderna i nättjänsteavtalet. Vi skickar koderna för aktivering av kodappen eller kodkalkylatorn direkt till användarna efter att vi har fått nättjänsteavtalet som ni undertecknat.

Fördelar med kodappen:

 • Lätt att använda
 • Du har bankkoderna alltid med dig på din smarttelefon eller surfplatta
 • Koderna tar inte slut.
 • En och samma kodapp kan användas för flera användarkonton, t.ex. ditt personliga användarkonto och företagets användarkonto.

Börja använda kodappen!

Du identifierar dig med kodappen då du loggar in i Nordea Finans nättjänst. Du kan sköta både dina privata och företagets bankärenden med en och samma kodapp genom att lägga till ett annat användarkontoÖppnas i nytt fönster.
Du behöver ett giltigt nättjänsteavtal med Nordea Finans för att använda appen. Om du inte kan börja använda kodappen, får du en kodkalkylatorÖppnas i nytt fönster

Mer information om hur du som företagskund hos Nordea Finans börjar använda kodappen får du genom att ringa 0800 170 700 eller skicka ett meddelande till 

Aktivera kodappen

Du kan aktivera appen då du har fått en aktiveringskod och en tillfällig pinkod


 1. Ladda ner appen Koder i appbutiken för din mobila enhet. Om du redan har Nordeas kodapp till exempel för privatbruk, kolla instruktionerna för hur lägger till ett annat användarkonto. 
  Då du har laddat ner appen kan du aktivera den. Vänligen ange inte aktiveringskoden i appen innan du har fått en tillfällig pinkod.  
 2. Öppna appen på din smarttelefon eller surfplatta genom att ge ditt användarkonto ett namn t.ex. Nordea Finans.
 3. Välj i menyn Nordea Suomi.
 4. Välj också språket för kodappen.
 5. Välj sedan din kundrelation, dvs. Företagskund.
 6. Ange aktiveringskoden.
 7. Ange den tillfälliga pinkoden.
 8. Därefter ber appen dig först skapa och sedan bekräfta din pinkod.
 9. Färdigt!

  Du kan logga in i Nordea Finans nättjänster på webbplatserna nordearahoitus.fi och nordea.fi. I övre balken väljer du Företagskunder och klickar på Logga in. I länkmenyn väljer du Nordea Finans onlinetjänster. Välj Kodapp på inloggningssidan, ange ditt användar-ID och tryck på OK.
  Öppna kodappen och ange den pinkod du själv skapat i din smarttelefon eller surfplatta. 
Lägg till ett annat anvädarkonto
Kodkalkylatorn