Se till att du använder kortet på ett tryggt sätt på nätet

Var smart på nätet

Inköp i webbutiker blir allt vanligare och därför vill vi försäkra oss om att du kan göra trygga betalningar med ditt kort. För att kunna betala inköp på nätet ska du tillåta nätanvändning av ditt Mastercard-kort.

I tjänsten som ökar säkerheten för nätbetalningar bekräftar du dina inköp på nätet med ett engångslösenord som skickas till din mobiltelefon eller med Nordeas bankkoder.

Möjligheten att bekräfta köp med ett engångslösenord gäller för kunder som använder Stockmann Mastercard, Finnair Plus Mastercard, TUOHI Mastercard eller Liga Mastercard och som inte har Nordeas nätbankskoder. 

Mastercard Secure Code

Mastercard SecureCode

Mastercard SecureCode är en tjänst som ökar säkerheten vid nätbetalning. Symbolen Mastercard SecureCode finns på webbutikens nätsidor om butiken har anslutit sig till tjänsten.

Med hjälp av tjänsten kan du tryggt göra inköp med ditt Mastercard-kort i alla finländska och utländska nätbutiker som har symbolen Mastercard SecureCode på sin nätsida. Vid tidpunkten för inköpet verifieras båda parterna i betalningstransaktionen – både köparen och butiken.

Tillåt nätanvändning
Bekräfta kortinköp
Spärr mot hasardspel
Vanliga frågor