Tuohi Mastercard. Det andra kortet.

Ett arbetserbjudande på en annan ort, en tvättpelare i olag, plus på graviditetstestet, en terrängcykel som du bara inte kan motstå ... Ibland stöter man på situationer i livet då det är bra att man inte har satsat allt på ett kort. Som tur finns Tuohi Mastercard för överraskningar.

Du behöver inte binda dig till dagens pris

Du gör alltid klokt i att kolla det andra priset. Ibland händer det att du ser något du nyss köpt till ett billigare pris någon annanstans. Vi har kompletterat Tuohi Mastercard-kortet med den unika Prisskyddsförsäkringen just för sådana här situationer.

Om du hittar en produkt som du köpt med Tuohi Mastercard till ett billigare pris inom en månad från köpdagen kan du med stöd av Prisskyddsförskringen ansöka om kompensation för skillnaden mellan priserna. Du får kompensationen utifrån skillnaden mellan priserna direkt på ditt bankkonto då försäkringsvillkoren uppfylls.

Läs mer om Prisskyddsförsäkringen

Ett hyggligt kort utan årsavgift

Tuohi Mastercard är ett kreditkort utan årsavgift som Nordea Finans beviljar. Du kan ansöka om kort behändigt på nätet, oberoende av vilken bank du är kund hos. Du kan betala med Tuohi Mastercard på alla ställen där du också kan använda andra Mastercard-kort och naturligtvis också på nätet. Med Tuohi Mastercard-kortet kan du betala dina köp i flera rater, ta ut kontanter i automater i Finland och utomlands och överföra pengar från krediten till ditt bankkonto. Den unika Prisskyddsförsäkringen i Tuohi Mastercard-kortet garanterar dig det bästa priset på marknaden. 

Tuohi Mastercard är ett internationellt betaltids- och kreditkort. Den effektiva räntan på en utnyttjad kredit på 1 500 euro är 27,6 % och kreditpriset 1 708 euro, då den nominella räntan är 3 månaders euriborränta (02/2021) + 14 %, och den månatliga kontoavgiften på 5 euro och avgiften för pappersfakturan på 3 euro har beaktats i beräkningen. Tuohi Mastercard är en fortlöpande kredit som gäller tills vidare. Kreditlimiten är 2 000–10 000 euro. Krediten beviljas av Nordea Finans Finland Ab, Aleksis Kivis gata 9, Helsingfors. 

Hoppsan! Om du vill se innehåll av detta slag ska du först godkänna Nordeas cookies för marknadsföring

tuohi-web-640x360-koko-maailmaAccepteras överallt

Med Tuohi Mastercard kan du betala köp i såväl din närbutik som på en destination på andra sidan av världen. Du kan betala med kortet på över 35 miljoner köpställen världen över. Med kortet kan du tryggt betala dina köp i nätbutiker och då du ansluter det till appen Apple Pay eller Google Pay kan du betala behändigt med mobilen när du är i butiker. De nya lösningarna för att betala genom att blippa gör det möjligt att betala köp med Tuohi Mastercard till exempel med en ring eller nyckelbricka. 

Läs mer om hur du betalar med TuohiÖppnas i nytt fönster

tuohi-web-640x360-elamanyllatykset

Behändig reservkassa

Tuohi Mastercard ger flexibilitet vid nödvändiga anskaffningar till hemmet och överraskande utgifter i familjen, eftersom kortet alltid ger dig en reservfond. Du väljer själv i hur stora rater du betalar dina köp och kan också överföra pengar från Tuohi Mastercard-krediten till ditt bankkonto. Tuohi Mastercard-kort kan ha en kreditlimit på 2 000–10 000 euro. Om ditt kreditbehov ändras kan du när som helst ansöka om en höjning av din nuvarande kreditlimit.

Läs mer om den flexibla betalningstidenÖppnas i nytt fönster

Tuohi_Web_640x360_hintaturva_swe

Prisskyddet ser till att du får det bästa priset

Hur mycket man än jämför priser kan man aldrig veta när en butik börjar med en ännu bättre kampanj. Här gör Prisskyddet i Tuohi Mastercard livet lättare för dig! Om du hittar en produkt som du köpt med Tuohi Mastercard till ett billigare pris i Finland inom 30 dagar från köpdagen ersätter Prisskyddsförsäkringen skillnaden mellan priserna till dig i enlighet med försäkringsvillkoren. Försäkringen täcker köp som du betalat med Tuohi Mastercard, men inte de köp som du gjorde i en butik i samband med att krediten beviljades. Prisskyddsförsäkringen beviljas av Tryg.

Läs mer om Prisskyddsförsäkringen

Mångsidiga Tuohi Mastercard

  • Du kan välja en kreditlimit som passar dig mellan 2 000 och 10 000 euro. Om ditt kreditbehov ändras kan du ansöka om en höjning av din nuvarande kreditlimit. Du får alltid kreditbeslutet direkt. Prova kreditkalkylatorn för att räkna ut en kreditlimit och månadsrat som passar dig. Öppnas i nytt fönster
  • Innehåller unik Prisskyddsförsäkringen.
  • I genomsnitt 30 dagar räntefri betalningstid.
  • Ingen öppnings- eller årsavgift.
  • Du avgör själv i hur stora rater du betalar tillbaka krediten.
  • Ansök med din egen banks bankkoder.
  • Förutom på den här sidan kan du också ansöka om Tuohi Mastercard i våra samarbetspartners butiker och i Nordea Wallet.
  • Räntan på krediten är 14 % + 3 månaders euriborränta. Kontoavgiften är 5 euro/månad och avgiften för pappersfaktura 3 euro/faktura då det på kortet finns saldo att fakturera. Den effektiva räntan beräknad på en utnyttjad kredit på 1 500 euro är 27,6 % (02/2021).

ETT SMART VAL OCKSÅ FÖR ANDRA BANKERS KUNDER. Oberoende av i vilken bank du har ditt brukskonto kan du med Tuohi Mastercard överföra pengar från krediten till ditt bankkonto och följa upp korttransaktioner eller göra ändringar i din kredit i den behändiga tjänsten OmaLuotto.

Accepteras överallt

Med Tuohi Mastercard kan du betala köp i såväl din närbutik som på en destination på andra sidan av världen. Du kan betala med kortet på över 35 miljoner köpställen världen över. Med kortet kan du tryggt betala dina köp i nätbutiker och då du ansluter det till appen Apple Pay eller Google Pay kan du betala behändigt med mobilen när du är i butiker. De nya lösningarna för att betala genom att blippa gör det möjligt att betala köp med Tuohi Mastercard till exempel med en ring eller nyckelbricka. 

Blippa tryggt

Någon betalar genom att blippa kort, smarttelefon eller smartklocka, en annan med en ring, ett armband eller en nyckelbricka. Det som är gemensamt för smarta betalningar är att man bara blippar – man behöver inte röra någonting. Med den kontaktlösa betalningsfunktionen på kortet betalar du tryggt och behändigt köp på upp till 50 euro. Du behöver en personlig pinkod för att betala köp på över 50 euro i betalterminaler eller för att göra automatuttag. Vid behov kan du beställa en ny pinkod i tjänsten OmaLuotto , Nordeas nätbank, kundtjänst eller på kontoret.

Läs mer om kontaktlös betalning

Kontanter behändigt också utomlands Öppnas i nytt fönster

Med Tuohi Mastercard kan du ta ut kontanter i automater i Finland och utomlands, vilket betyder att du direkt och behändigt får lokal valuta att använda. För kontantuttag debiterar vi en avgift enligt prislistan. Du kan själv sätta en gräns för hur mycket pengar det är möjligt att ta ut och ändra gränsen i tjänsten OmaLuotto eller Nordeas nätbank samt på kontoret. Med säkerhetsgränser avses dygnsspecifika gränser för kontantuttag och betalningar i automater.

Läs mer om säkerhetsgränser för kort Öppnas i nytt fönster

Betala tryggt på nätet Öppnas i nytt fönster

Med Tuohi Mastercard kan du tryggt betala köp i alla nätbutiker som accepterar Mastercard som betalkort. När du gör nätköp behöver du alltid ditt korts giltighetstid och den tresiffriga säkerhetskoden som finns på baksidan av kortet. För att betala nätköp på över 30 euro behöver du identifiera dig genom stark autentisering med kodappen. Du kan ladda ner appen Nordea Koder i appbutiken App Store eller Google Play med din banks koder.

Läs mer om nätbetalningar Öppnas i nytt fönster

Behändig reservkassa

Tuohi Mastercard ger flexibilitet vid nödvändiga anskaffningar till hemmet eller överraskande utgifter i familjen, eftersom kortet alltid ger dig en reservfond. Du väljer själv i hur stora rater du betalar dina köp och kan också överföra pengar från Tuohi Mastercard-krediten till ditt bankkonto. Tuohi Mastercard-kort kan ha en kreditlimit på 2 000–10 000 euro. Om ditt kreditbehov ändras kan du när som helst ansöka om en höjning av din nuvarande kreditlimit. 

tuohi-web-640x360-koroton-maksuaikaRäntefri betaltid

Om du vill kan du betala alla dina köp med Tuohi Mastercard redan på nästa faktura. När du betalar dina köp med Tuohi Mastercard får du alltid i genomsnitt 30 dagar räntefri betalningstid för dem. För den räntefria tiden betalar du bara kontoavgiften på 5 euro och den eventuella avgiften på 3 euro för pappersfaktura. Kontoavgiften debiteras bara om det finns saldo att fakturera på krediten. Tuohi Mastercard har ingen årsavgift.

Läs mer om egenskaperna med Tuohi.

tuohi-web-640x360-joustava

Flexibel kredit

Du får månatligen en faktura över dina köp. Efter att du fått fakturan kan du välja om du betalar miniraten som framgår av den, hela det fakturerade saldot eller något mitt emellan. Om du betalar köpen i mindre rater, debiterar vi utöver fakturabeloppet också ränta (3 mån. euribor + 14 %), en månatlig kontoavgift på 5 euro och en eventuell avgift för pappersfaktura på 3 euro i enlighet med avtalsvillkoren.

Kolla prislistan.Öppnas i nytt fönster

tuohi-web-640x360-lyhennysvapausAmorteringsfria månader

Som Tuohi Mastercard-användare kan du också ta en paus från amorteringarna. Under den amorteringsfria perioden gör du inga amorteringar utan räntan och kontoavgiften för den amorteringsfria månaden debiteras som en del av följande månadsrat. Du kan välja två amorteringsfria månader om året (inte två på varandra följande månader). Observera att du inte kan kombinera amorteringsfria månader med fakturering av köp i jämna rater. Ta i bruk amorteringsfria månader i tjänsten OmaLuotto, i Nordeas nätbank eller genom att ringa Nordea Finans kundtjänst.

Läs mer om amorteringsfria månader.

Prisskyddet är reajägarens bästa vän

Prisskyddsförsäkringen är en avgiftsfri extraförmån som automatiskt ingår i ditt kort. Försäkringen hjälper dig att alltid göra dina köp i Finland till det billigaste priset – om du hittar en produkt som du köpt med Tuohi Mastercard till ett billigare pris inom en månad från köpdagen betalar Prisskyddsförsäkringen skillnaden mellan priserna till dig.  Du får kompensationen utifrån skillnaden mellan priserna direkt på ditt bankkonto då försäkringsvillkoren uppfylls. Kompensationen förutsätter att du har betalat köpet i sin helhet med Tuohi Mastercard i en butik eller webbshop i Finland. Den produktspecifika minimikompensationen är 20 euro och maximikompensationen 500 euro. Prisskyddsförsäkringen beviljas av Tryg. Försäkringen täcker köp som du betalat med Tuohi, men inte de köp som du gjorde i en butik i samband med att krediten beviljades. 

Läs mer om hur Prisskyddet fungerar och ansök om ersättning.

Priser för TUOHI Mastercard-kort beviljade efter 1.9.2019
Priser för TUOHI Mastercard-kort beviljade före 1.9.2019

Priser för TUOHI Mastercard-kort beviljade efter 1.9.2019

Priser för Tuohi Mastercard-kort beviljande efter 1.9.2019
Tuohi Mastercard -kort0 €
Paralellkort0 €
Mastercard-förfrågningar i nätbanken, i mobilbanken och i eTjänsten/mån 0 €
Mastercard, expeditionsavgift för snabbleverans0 €
Transaktionsförfrågan/st. på Otto.-automater och på Nordeas betalautomater0 €
Beställning av befintlig pinkod för kort (leverans per post) 7 €
Att kolla kortets pinkod i nätbanken0 €

Beställning av befintlig pinkod för kort (leverans per sms)*

*Kunden kan beställa pinkoden för sitt kort på Nordeas kontor eller genom att ring Nordea Kundtjänst

0 €
Ändring av kreditlimit0 €
Ändring av betalningsprogram5 €
Egen överföring från kortkredit  Räntebeloagt från överföringsdagen
Kreditkortsfaktura på papper/per styck3 €
Fakturabetalning från kortkredit via Nordeas betalautomatRäntebelagt från betalningsdagen
Utbyte av kort eller nytt kort under kortets giltighetstid10 €
Utbyte av kort eller nytt kort under kortets giltighetstid på grund av tillverkningsfel eller att kortet gått sönder oberoende av kunden   0 €
Hittelön0 €
Provision för borttagning av kort som använts i strid med kortvillkoren120 €
Kontantuttag från bankkonto på kontor
0 €
Kontantuttag från bankkonto i automat, 1–4 uttag/månad 0 €
Kontantuttag från bankkonto i automat, 5 eller fler uttag/månad0,60 €
Kontantuttag i Finland från kortkrediten på automaterRäntebelagt från uttagsdagen
Kontantuttag i automat i euro i EES-läder, 1–4 uttag/månad0 €
Kontantuttag i automat i euro i EES-läder, 5 eller fler uttag/månad0,60 €
Kontantuttag från kortkredit i automat i euro EES-länderRäntebelagt från uttagsdagen
Kontantuttag i euro på kortkrediten på kontor i EES-länderRäntebelagt från uttagsdagen
Kontantuttag i euro från bankkontot på kontor i EES-läder2 € + 3 % 
Kontantuttag i valuta på kontor och/eller i automater på kortkrediten i EES-läder och utanförRäntebelagt från uttagsdagen
Kontantuttag i valuta på kontor och/eller i automater från bankkontot EES-läder och utanför2 € + 3 % 
Kontantuttag som gjorts på Nordeas automater från bankkontot och/eller kortkrediten i Norge, Sverige och Danmark0 €
Avgift som hänför sig till tillhandahållande av konto/månad, då det finns skuldsaldo eller transaktioner på kontot 5 €
Valutapåslag* som ingår i kursen för kortköp eller kontantuttag i annan valuta än euro*2,25 %

*Då du gör ett köp eller tar ut kontanter i annan valuta än euro används Mastercards eller Visas kurs som transaktionens valutakurs som utökas med ett valutapåslag enligt prislistan. 

TUOHI Mastercard är ett internationellt betaltids- och kreditkort. Den effektiva räntan på en utnyttjad kredit på 1 500 euro är 27,8 % och kreditpriset 1 710 euro, då den nominella räntan är 3 månaders euriborränta (01/2020) + 14 %, och den månatliga kontoavgiften på 5 euro och avgiften för pappersfakturan på 3 euro har beaktats i beräkningen. TUOHI är en fortlöpande kredit som gäller tills vidare. Kreditlimiten är 2 000–10 000 euro. Krediten beviljas av Nordea Finans Finland Ab, Aleksis Kivis gata 9, Helsingfors.

Priser för kort beviljade före 1.9.2019

Priser för TUOHI Mastercard-kort beviljade före 1.9.2019
Tuohi Mastercard0 €
Parallellkort
0 €
Mastercard-förfrågningar i nätbanken, i mobilbanken och i eTjänsten/mån
0 €
Mastercard, expeditionsavgift för snabbleverans
10 €
Transaktionsförfrågan/st. på Otto.-automater och på Nordeas betalautomater
1 €
Beställning av befintlig pinkod för kort (leverans per post)7 €
Att kolla kortets pinkod i nätbanken
0 €
Beställning av befintlig pinkod för kort (leverans per sms)
0 €
Ändring av kreditlimit
10 €
Ändring av betalningsprogram5 €
Egen överföring från kortkredit
10 € + räntebelagt
Kreditkortsfaktura på papper/per styck
3 €
Fakturabetalning från kortkredit via Nordeas betalautomat
2 € + 3 %
Utbyte av kort eller nytt kort under kortets giltighetstid
10 €
Utbyte av kort eller nytt kort under kortets giltighetstid på grund av tillverkningsfel eller att kortet gått sönder oberoende av kunden
0 €
Hittelön
0 €
Provision för borttagning av kort som använts i strid med kortvillkoren
120 €
Kontantuttag från bankkonto på kontor
0 €
Kontantuttag från bankkonto i automat, 1–4 uttag/månad
0 €
Kontantuttag från bankkonto i automat, 5 eller fler uttag/månad
0,60 €
Kontantuttag in Finland från kortkrediten på automater
2 € + 3 %
Kontantuttag i automat i euro i EES-länder, 1–4 uttag/månad
0 €
Kontantuttag i automat i euro i EES-läder, 5 eller fler uttag/månad
0,60 €
Kontantuttag från kortkredit i automat i euro i EES-länder
2 € + 3 %
Kontantuttag i euro från bankkontot och/eller kortkrediten i EES-länder
2 € + 3 %
Kontantuttag i valuta från bankkontot och/eller kortkrediten i EES-länder och utanför
2 € + 3 %
Kontantuttag som gjorts på Nordeas automater från bankkontot och/eller kortkrediten i Norge, Sverige och Danmark
0 €
Avgift som hänför sig till tillhandahållande av konto/månad, då det finns skuldsaldo eller transaktioner på kontot5 €
Valutapåslag* som ingår i kursen för kortköp eller kontantuttag i annan valuta än euro*2,25 %

*Då du gör ett köp eller tar ut kontanter i annan valuta än euro används Mastercards eller Visas kurs som transaktionens valutakurs som utökas med ett valutapåslag enligt prislistan.

TUOHI Mastercard är ett internationellt betaltids- och kreditkort. Den effektiva räntan på en utnyttjad kredit på 1 500 euro är 27,8 % och kreditpriset 1 710 euro, då den nominella räntan är 3 månaders euriborränta (01/2020) + 14 %, och den månatliga kontoavgiften på 5 euro och avgiften för pappersfakturan på 3 euro har beaktats i beräkningen. TUOHI är en fortlöpande kredit som gäller tills vidare. Kreditlimiten är 2 000–10 000 euro. Krediten beviljas av Nordea Finans Finland Ab, Aleksis Kivis gata 9, Helsingfors.

Kontakta oss

Vår kundtjänst hjälper dig i alla kortkreditfrågor

0200 86211

Öppet mån-fre kl. 9-16.30 (lna/msa)